Mengde

Beregning av mengde:

  • 200 g per person til osteaften
  • 150 g ost til snacks
  • 50 g til forrett
  • 75 g ost til dessert
     

Temperering
Det smaker dobbelt så mye av en temperert ost. Kald ost gir lite smak. Det blir litt som å spise kald middagsmat - pregløst og kjedelig. 

Derfor bør du alltid ta ut osten en god time før du skal spise den – spesielt hvis du skal servere den i et selskap. Flere timers temperering gjør bare osten enda bedre. La gjerne osten temperere seg inni originalemballasjen, slik at den ikke mister formen sin. 

Dersom ostefatet skal stå ferdig en stund før servering, bør du huske å dekke det med plastfolie slik at ost og tilbehør ikke tørker.

Trenger du ikke hele osten på en gang?  Da bør du skjære av et passende stykke som du tempererer. Husk å dekke snittflaten på osten ekstra godt, da det er her osten vil bli dårlig først. Erstatt gjerne originalemballasjen med ny plastfilm eller liknende når du pakker den inn igjen.