Vismann

Myk og mild blåmuggost. 

Vismann omtales ofte som lillebror til Kraftkar, selv om Vismann faktisk ble utviklet først av de to.

Osten har et høyere vanninnhold i ostemassen og kan nesten omtales som en blå camembert. På samme måte som camembert/brie er dette en konsistensost. Osten bør tempereres godt (minst 1 time) - smak gjerne forskjellen på før og etter. 

Ved lagring i retning holdbarhetsdatoen vil osten kunne bli fastere og mer smaksrik.

Spesifikasjoner

Type:   Blåmuggost
Beskrivelse:            Liten blåmuggost med en mild blåmuggsmak og myk kjerne.
Innhold:  

Pasteurisert kumelk og fløte, salt, løpe, syrekultur og blåmugg

Næringsinnhold:   100 g vare gir ca: energi 1504 kJ (359 kcal), protein 20 g, karbohydrater 0 g (hvorav sukkerater 0 g), fett 31 g (hvorav mettede fettsyrer 18 g) og salt 2 g.
Allergener:  

Melk

Oppbevares:   Kjølevare 0-4 grader C
Størrelse:  

8 cm (diameter)

Vekt:   160 g
Modningstid:   1 måned
Holdbarhet:   3 måneder etter endt modningstid
Forpakning:   Clingfilm/plastfolie
EPD nr:   1724871 (butikksalg) eller 4254702 (servering, veievare)



Matfaglige vurderinger
Osten har en god, spennende og kompleks aroma som har utviklet seg positivt ved lagring. Osten lukter frisk nyplukket sopp og har en god mugglukt. Videre har den også en behagelig søtlig, avrundet lukt. Osten er godt kremet og har en fyldig melkeaktig smak med en god ettersmak av sopp. Panelet er begeistret for osten og synes den utmerker seg med sitt særpreg. Den virket spesiell og en ost som en fikk lyst å spise mer av. 

(Gastronomisk Institutt, 13. september 2006)

Utmerkelser

  • Super Gold (kategorivinner), World Cheese Awards 2016.
  • Bronsemedalje, Nordisk Ostefestival 2016.
  • Sølvmedalje, Landsutstillingen for Gardsost (NM) 2011/12.


  • Vismann_1_2-498.jpg
  • DSC_5487_www2.jpg