WORLD CHAMPION | WORLD CHEESE AWARDS 2016

Tingvollost blant verdens beste

Kvitmuggosten Mild Mester fra gårdsmeieriet Tingvollost vant i helga en av de mest prestisjefylte prisene under årets World Cheese Awards i Storbritannia.

Blant rekordmange 2727 oster fra hele verden, ble nemlig Mild Mester hedret med Super Gold i sin kategori, og ble dermed plukket ut som en av 62 kandidater til tittelen verdens beste ost.

Kåringen fant sted i helga under BBC Good Food Show i Birmingham, Storbritannia. Ved hjelp av 250 eksperter fra hele verden, ble verdens beste oster premiert for 26. året på rad.
Tingvollost rasket like godt med seg fire medaljer i konkurransen. Foruten Super Gold til Mild Mester, mottok Kraftkar sølvmedalje og de to ostene Edel Frue og Vismann fikk begge bronse. Dermed har Tingvollost nå tatt VM-medalje for sine oster fire år på rad.
En helt utrolig prestasjon av oss. Her konkurrerer vi mot verdens beste oster, hvorav mange har eksistert i generasjoner, forteller meieiribestyrer Egil Smith-Meyer i familiebedriften Tingvollost.
Gårdsmeieriet på Tingvoll ble etablert i 2003 og har de siste årene utmerket seg med en rekke nasjonale og internasjonale priser for sine oster. I 2011 vant de sågar gullmedalje under World Cheese Awards for blåmuggosten Kraftkar, foran mer anerkjente oster som Roquefort og Stilton.

Årets medaljer viser igjen at det går an å lage kvalitetsoster også i Norge. Det gror godt blant norske produsenter og vi tror flere kunne hevdet seg i World Cheese Awards.

Prisen for verdens beste ost gikk i år til Gryère AOP Premier Cru fra Sveits.

For mer informasjon se www.gff.co.uk